Kjer misli postanejo modrosti

Pridruži se mi na miselnem sprehodu v naravo

Popotnica v Boljši vsakdan

Nekje globoko v sebi si svoj blog želim ustvarjati že (pre) dolgo. In lahko bi začela z izgovori, v stilu »Ni še pravi trenutek«, »Nimam časa«, »Saj nimam nič pametnega za povedati« … Ampak ne bom. Ker sem se v takih in drugačnih izgovorih vrtela že preveč časa, preveč sem tuhtala in premlevala, kaj bi bilo tisto pravo, kar bi dejansko zanimalo ljudi. In to ni ok. Ker potem mene ne bi bilo več nikjer. Spet bi se (pri polni zavesti) pomanjšala in počela stvari, ki naj bi jih počela.

No, bodi dovolj tega vrtenja v krogu. Skratka, zdaj sem tukaj. In tukaj je mo mali blog. Moj kotiček za kreativnost ter spoznavanje in raziskovanje sebe skozi pisanje. Ker pa če nekaj res rada počnem v življenju, je pa po zagotovo pisanje (poleg še vseh drugih stvari, o katerih bom pisala kdaj drugič). Ko pišem, ko se izražam skozi besede, svet okoli mene neha obstajati in občutek imam, kot bi se ustavil čas.

Zanimivo je, da sem v zgodnjih najstniških letih v enem od šolskih spisov napisala, da želim z besedami spreminjati svet. In ko sem se pred časom spomnila na to misel, ki sem jo takrat prelila na papir, me je obšlo, da imajo besede zares veliko moč. In svetovni splet nam omogoča, da jih lahko delimo z drugimi in morda dejansko (pa naj zveni še tako prepotentno) komu spremenimo njen/njegov svet. Morda nekaj premaknemo v nekomu. Na bolje, upam.

Zakaj Boljši vsakdan? Zato, ker v sebi srčno verjamem, da lahko z drobnimi stvari, majhnimi prijaznimi dejanji ali boljšimi odločitvami svoj dan obrnemo v lepšo, bolj sončno stran. In to zavedanje je še posebej pomembno v tem obdobju, ko se na ravni celotne družbe dogajajo veliki premiki in spremembe. Ki so dobre in prepotrebne in jih kolektivno res potrebujemo.

Predolgo časa smo bili v nekih prežvečenih vzorcih delovanja in bivanja. In zdaj je čas za spremembo. Ampak spremembo ustvarja vsak od nas. Vsak od nas lahko pristavi svoj kamenček v mozaik pozitivnih sprememb. In morda bodo moji zapisi v navdih še komu. Ker vsak od nas lahko vsak sleherni dan poskrbi za svoj boljši vsakdan.

Ko pokliče joga

Čeprav se tole lahko sliši precej ‘top šopovsko’, lahko rečem, da je meni praksa joge popolnoma spremenila pogled na gibanje in na splošno na dojemanje telesa. V moje življenje je prišla …

Živeti hvaležno življenje

Preprosto ne morem mimo teme o hvaležnosti. Čeprav se mi na trenutke zdi, da se celoten koncept hvaležnosti kar malo zlorablja, vseeno mislim, da hvaležnosti ni nikoli preveč. Še posebej v svetu, kjer …